¡Wikipedia cumple 20 años
y hay que celebrarlo!

PARTICIPA

Fem que el coneixement sigui més lliure i accessible

Som el capítol reconegut per la Fundació Wikimedia a Espanya: una associació sense ànim de lucre que promou el coneixement lliure i els projectes Wikimedia, entre els quals la Viquipèdia és el més conegut. Ens vàrem constituir a l’any 2011 i portem tots aquests anys treballant per a millorar l’accessibilitat, l’ús i la participació en l’enciclopèdia lliure i els seus projectes germans, tant a nivell social com institucional.

Junta Directiva

Escollidad al abril de 2021 en assemblea general

Florencia Claes

presidenta

El seu primer article a la Wikipedia va ser sobre una directora alemana de cinema, i el va escriure per a obtenir un punt extra en una assignatura de la carrera. Des de 2009 no ha parat. La seva major contribució a la Viquipèdia no són els seus articles, sinó explicar als altres el funcionament del projecte i per què és important participar en el moviment wikimedista.

Mentxu Ramilo Araujo

vicepresidenta

Usuaria de wikis des del 2004, no va ser fins el 2015 que  no es va atrevir a editar la Viquipèdia. Va entrar com un elefant en una terrisseria i es va cabrejar molt quan li van esborrar el seu primer article. No va tirar la toalla i va decidir aprendre a editar i ha acompanyat altres persones a editar per reduir la bretxa de gènere en la Viquipèdia.

Ana Porras

secretaria

Funcionària del Cos Superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l’Administració de l’Estat. Malgrat haver creat el seu compte d’usuària de la Viquipèdia en 2015, no va començar a editar fins 2017 en l’entorn de WikiEsfera a Medialab-Prado. Col·labora habitualment amb el Laboratori Wikimedia de verificació de dades.

María Bolado

TRESORER

Intenta acostar al seu alumnat al programari lliure i la seva filosofia. Aquestes inquietuds la van portar a involucrar-se en el moviment Wikimedia i en la defensa del coneixement lliure. Té un gran interès per la fotografia i contribueix a Wikimedia Commons amb entusiasme. És vocal de la Junta Directiva des de 2018.

Ester Bonet

vocal

Va arribar a la Viquipèdia per aportar els seus coneixements en l’àmbit de l’esport. Aviat es va adonar que la frase ‘L’enciclopèdia lliure que tothom pot editar’ no acabava de ser certa. Treballa per una Viquipèdia diversa i igualitària en què les dones no es trobin en minoria ni en el contingut ni en el nombre d’editores.

 

Pedro Pacheco

VOCAL

Després de guanyar l’edició espanyola de Wiki Loves Monuments a l’any  2014 es va animar a associar-se. Tenir coneixements de comptabilitat el va portar a la Junta Directiva. Aporta al moviment les seves fotos, a més de la gestió fiscal i comptable de l’associació. Participa activament en l’estratègia i les relacions de l’associació.

Santiago Navarro Sanz

vocal

Editor de Viquipèdia i d’altres projectes Wikimedia des de 2006. Ha contribuït amb més de 130 000 edicions, ha creat més de 1300 articles i ha carregat més de 6000 fitxers. És administrador de Viquipèdia en castellà des de l’any  2008 i soci fundador de Wikimedia Espanya.

Equip

Personal assalariat de l’associació

Pilar de la Prieta

Pilar de la Prieta

Directora executiva

Ferma defensora de l’accés obert. Compte amb més de 20 anys d’experiència en empreses i institucions de diverses tipologies. En la seva etapa més recent ha estat dedicada al desenvolupament de plans estratègics, l’execució d’objectius operatius i les relacions institucionals amb diferents administracions i empreses.

Rubén Ojeda

COORDINADOR DE PROJECTES

Des de 2016 treballa en la planificació i coordinació de les diferents activitats i projectes de Wikimedia Espanya. Estableix relacions amb col·lectius i institucions culturals i educatives i dóna suport a les persones associades i voluntàries, amb l’objectiu de avançar en el desenvolupament i la difusió del coneixement lliure.

Els nostres programes

Continguts

Diversificació i millora de continguts a Wikimedia

Comunitat

Expansión i suport a la comunitat wikimedista

Sala de premsa

Accedeix a tots els nostres comunicats de premsa

Escriu al nostre departament de comunicació per a saber més sobre Viquipèdia i el moviment que lluita pel coneixement lliure

Punxa per a descarregar els nostres logotips oficials

Els nostres estatuts

Els estatuts regulen l’organització i el funcionament de l’associació al llarg de la vida i durant el desenvolupament de la seva activitat, tant a nivell intern com extern.

Ajuda’ns a lliberar i compartir coneixement

La nostra comunitat de voluntariat global inclou a més de 200.000 persones que editen i comparteixen coneixement en múltiples formats, milions de persones que consulten informació o que lligen i desenes de milers que fan xicotetes donacions per donar-nos suport.