¡Wikipedia cumple 20 años
y hay que celebrarlo!

PARTICIPA

Fem que el coneixement sigui més lliure i accessible

Som el capítol reconegut per la Fundació Wikimedia a Espanya: una associació sense ànim de lucre que promou el coneixement lliure i els projectes Wikimedia, entre els quals la Viquipèdia és el més conegut. Ens vàrem constituir a l’any 2011 i portem tots aquests anys treballant per a millorar l’accessibilitat, l’ús i la participació en l’enciclopèdia lliure i els seus projectes germans, tant a nivell social com institucional.

Junta Directiva

Escollidad al març de 2018 en assemblea general

Santiago Navarro

president

Editor de Viquipèdia i d’altres projectes Wikimedia des de 2006. Ha contribuït amb més de 130 000 edicions, ha creat més de 1300 articles i ha carregat més de 6000 fitxers. És administrador de Viquipèdia en castellà des de l’any  2008 i soci fundador de Wikimedia Espanya..

Florencia Claes

vicepresidenta

El seu primer article a la Wikipedia va ser sobre una directora alemana de cinema, i el va escriure per a obtenir un punt extra en una assignatura de la carrera. Des de 2009 no ha parat. La seva major contribució a la Viquipèdia no són els seus articles, sinó explicar als altres el funcionament del projecte i per què és important participar en el moviment wikimedista.

Elena Sanz

secretaria

Fascinada per la implicació desinteressada de tantíssimes persones a tot el món que col.laboren aportant el seu temps i el seu coneixement al moviment Wikimedia amb perfils d’allò més diversos. Forma part de la Junta Directiva des de 2016. S’encarrega especialment de la gestió de l’associació.

Pedro Pacheco

TRESORER

Després de guanyar l’edició espanyola de Wiki Loves Monuments a l’any  2014 es va animar a associar-se. Tenir coneixements de comptabilitat el va portar a la Junta Directiva. Aporta al moviment les seves fotos, a més de la gestió fiscal i comptable de l’associació. Participa activament en l’estratègia i les relacions de l’associació.

Miguel Ángel García

vocal

Col·labora a la Wikipedia des de l’any 2006. Ha viscut la importància i la necessitat dels projectes Wikimedia com a eina per a la difusió del coneixement des de la seva adolescència. Va ser un dels socis fundadors de Wikimedia Espanya i ha ocupat diversos càrrecs en la Junta Directiva.

María Bolado

vocal

Intenta acostar al seu alumnat al programari lliure i la seva filosofia. Aquestes inquietuds la van portar a involucrar-se en el moviment Wikimedia i en la defensa del coneixement lliure. Té un gran interès per la fotografia i contribueix a Wikimedia Commons amb entusiasme. És vocal de la Junta Directiva des de 2018.

José Emilio Mori

vocal

Es dedica a labors tècniques i a ajudar als qui participen per primera vegada en la comunitat wikimedista. Bibliotecari a la Wikipedia en castellà des de 2010. Va ajudar a impulsar la creació de Wikimedia Espanya, de la qual és soci fundador i on s’encarrega de qüestions organitzatives i tècniques.

Jorge Sierra

vocal

Membre de la comunitat wikipedista des de l’any 2006, té els càrrecs de bibliotecari, buròcrata i supervisor a la Wikipedia en castellà, així com OTRS de Wikimedia Commons. Va ser el primer president de Wikimedia Espanya i ha representat a l’associació en nombrosos esdeveniments culturals i jornades educatives.

Equip

Personal assalariat de l’associació

Rubén Ojeda

COORDINADOR DE PROJECTES

Des de 2016 treballa en la planificació i coordinació de les diferents activitats i projectes de Wikimedia Espanya. Estableix relacions amb col·lectius i institucions culturals i educatives i dóna suport a les persones associades i voluntàries, amb l’objectiu de avançar en el desenvolupament i la difusió del coneixement lliure.

Virginia Díez

COMUNICACIÓ I POLÍTIQUES PÚBLIQUES

Comunicadora, activista i mediadora cultural. Va començar a treballar per a l’associació en 2017 com a directora de comunicació. Ajuda a entendre per què la cultura i el coneixement lliures són importants, com podem protegir-los i per què el construir una comunitat diversa es tradueix en més i millor accés al coneixement.

Els nostres programes

Continguts

Diversificació i millora de continguts a Wikimedia

Comunitat

Expansión i suport a la comunitat wikimedista

Polítiques Públiques

Defensa i promoció del coneixement lliure

Sala de premsa

Accedeix a tots els nostres comunicats de premsa

Escriu al nostre departament de comunicació per a saber més sobre Viquipèdia i el moviment que lluita pel coneixement lliure

Punxa per a descarregar els nostres logotips oficials

Ajuda’ns a lliberar i compartir coneixement

La nostra comunitat de voluntariat global inclou a més de 200.000 persones que editen i comparteixen coneixement en múltiples formats, milions de persones que consulten informació o que lligen i desenes de milers que fan xicotetes donacions per donar-nos suport.